Jesenná výzva

Jeseň sa blíži, pestovateľská sezóna je naopak na konci, a to je čas na zbieranie nielen plodín, ale i semienok. Je to i čas na naplnenie ponuky osiva v Semienkovni. Po viac ako troch rokoch fungovania premýšľame, ako ešte viac zatraktívniť ponuku Semienkovne. Preto sa teraz obraciame na našich sledovateľov a všetkých pestovateľov s JESENNOU VÝZVOU na rozšírenie ponuky semienok.
Do 31. októbra nám môžete poslať alebo osobne priniesť zo svojich prebytkov ľubovoľný počet semienok. Po skončení zberu spravíme inventúru a doplníme zoznam semienok, z ktorého si budú môcť bezplatne vyberať záujemcovia o pestovanie, prednostne darcovia.

Posielajte alebo prinášajte semienka vlastné, nie kupované, ktoré boli pestované len ekologickým spôsobom, bez použitia chemických postrekov a umelých hnojív. Semienka nesmú pochádzať z rastlín vypestovaných z hybridného osiva (tzv. F1).
Pošlite nám ľubovoľný počet druhov semienok, je ich však potrebné zabaliť osobitne a s popisom, kde bude uvedené: presný názov druhu a odrody, rok a miesto zberu semien, spôsob opelenia (ručné, voľné, izolované), ako nepovinný údaj môžete uviesť, odkedy druh pestujete a kde ste semená získali.
Popisný štítok je možné stiahnuť na tomto odkaze.

Semienka nám môžete poslať poštou na adresu:

Aevis, n.o.
Semienkovňa Snina
Rybnícka 3951
069 01 Snina

V prípade akýchkoľvek otázok alebo osobného doručenia semien nás kontaktujte emailom (semienkovna.snina@podnavychod.sk) alebo telefonicky na 0910480350 (dostupné len v čase otváracích hodín TIC Rybníky).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *